Investeren in medewerkers via duurzame inzetbaarheid
Het aantrekken van voldoende en goed gekwalificeerd personeel is één. Maar hou hou je je medewerkers vast en hoe blijven ze optimaal inzetbaar? WML hecht grote waarde aan het sturen op en bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Onder regie van de adviseur duurzame inzetbaarheid investeert WML via de drie pijlers vakmanschap, vitaliteit en veranderkracht in haar grootste kapitaal: de medewerker.
Duurzame inzetbaarheid is een belangrijke component in WML’s strategisch personeelsmanagement. Vakmanschap staat daarbij op nummer één. Dat gaat niet alleen om het opdoen van de laatste inzichten op het eigen werkgebied, maar meer in brede zin om het creëren van een motiverende en stimulerende omgeving, waarbij de medewerkers de ruimte hebben om vanuit hun eigen motivatie en kwaliteiten te werken aan de actuele vraagstukken. Dat kan alleen als je als organisatie vertrouwt op ieders verantwoordelijkheidsgevoel en ruimte geeft voor eigenaarschap. Daarbij past voortzetting van de al eerder ingezette lijn van hard naar soft controls.
Vitale organisatie
Een vitale organisatie is een organisatie waar medewerkers mentaal, fysiek en emotioneel fit zijn voor de job, waar talenten optimaal benut worden en iedereen met plezier aan het werk blijft. Naast het structurele aanbod zoals periodieke medische onderzoeken, een thuiswerkregeling, workshops gericht op vitaliteit, een ABP-pensioencafé, Mydrives Analyses en ondersteuning bij mentale klachten zijn er in 2023 nieuwe initiatieven voorbereid zoals het organiseren van een vitaliteitsweek, het aanbieden van stoelmassages, beschikbaar stellen van een ergotherapeut voor de buitendienst en ook een anoniem online platform voor mentale klachten. De medewerker heeft de regie over de eigen duurzame inzetbaarheid, maar met deze initiatieven en het op gang houden van de dialoog faciliteert WML in het vitaal, veerkrachtig en wendbaar houden van haar medewerkers.